Clean Modern Desk

ACADEMY

Leer hier alles over thuiszorg!

In de Academy vind je de meest interessante blogs over de meest boeiende thema's in de thuiszorg. Hier kom je alles te weten over de problemen waar mensen mee kampen en hoe wij deze met onze hulpmiddelen proberen op te lossen!

BLOGS

Lees hier informatieve blogs over belangrijke onderwerpen in de thuiszorg

WAT IS DYSFAGIE?

dysfagie.PNG

Dysfagie is een stoornis in het slikproces. Mensen met dysfagie kunnen moeilijk eten en drinken doorslikken. Het slikken is een ingewikkeld proces. Er zijn verschillende zenuwen en spieren betrokken. Het slikproces verloopt in drie fasen: in de mond, in de keelholte en in de slokdarm. Elke fase wordt door een verschillend mechanisme gecoördineerd. Dit maakt het een hele complexe aangelegenheid.

HOE EEN OUDERE HELPEN BIJ HET DOUCHEN EN BADEN?

douchen.jpg

Douchen en baden is een persoonlijke kwestie, maar veel mensen hebben hulp nodig bij deze dagelijkse taak als ze ouder worden. Baden is belangrijk voor oudere mensen. Het helpt hun persoonlijke hygiëne te onderhouden en het kan een belangrijk onderdeel zijn van continentiebeheer. Daarnaast is baden ook aangenaam en geeft het de oudere een fris en ontspannen gevoel. Dit kan een boost geven voor hun gevoel van welzijn.

QUINGO SCOOTMOBIELEN MET 5 WIELEN

quingo classic 1.jpg

De Quingo reeks zijn scootmobielen met 5 wielen, 3 wielen vooraan en 2 wielen achteraan. Deze unieke technologie zorgt ervoor dat de stabiliteit hoog is, maar de korte draaicirkel kan behouden worden. Het middelste wiel vooraan bepaalt de draairichting. Het buitenste wiel draait mee en wordt naar beneden gedrukt om steun te geven. Het binnenste wiel wordt omhoog gedrukt zodat het volledig van de grond komt. Met deze technologie is er veel stabiliteit en is er zelf de mogelijkheid om heel makkelijk van en op stoepen te rijden. 

ARTROSE / ARTRITIS

KLEDINGTIPS BIJ DE ZIEKTE VAN PARKINSON

HOE HOOG HANG IK MIJN TOILETBRUG?

kledij parkinson nl.PNG
toiletbeugel 3.PNG

Bij de ziekte van Parkinson komen verschillende moeilijkheden voor op vlak van kledij. De meest voorkomende zijn problemen met het evenwicht, tremoren en beperkte vingerbeweeggelijkheid. Het is vaak frustrerend om te ervaren dat het niet lukt om te blijven staan terwijl iemand helpt kleding aandoen. Knopen en andere sluitingen zijn voor mensen met Parkinson ook een uitdaging.

HOE KIES IK DE JUISTE ZETEL?

zetel.PNG

Een zetel is kiezen is moeilijk. Er zijn heel veel factoren waar je rekening moet houden. De zetelkeuze wordt beïnvloed door je postuur, je mobiliteit en je balans. De keuze is enorm, maar er zijn maar enkele zetels die perfect beantwoorden aan jouw specifieke behoefte. We helpen je bij deze moeilijke beslissing door enkele belangrijke overwegingen op te lijsten.

Toiletbeugels zijn een van de meest nuttige en betaalbare aanpassingen die je kan doen in je huis. De badkamer is een gevaarlijke plek voor senioren. Er is een groot valgevaar. Niet alleen voor het toilet, maar ook in bad of onder de douche vallen senioren vaak met ernstige gevolgen. Het is van uiterst belang om dit te vermijden. De toiletbeugel is hiervoor het perfecte hulpmiddel. Het zorgt voor stabiliteit en veiligheid.

SELECTEER UW THEMA

eenhandigen.jpg

EENHANDIGEN

cva beroerte.jpg

CVA / BEROERTE

parkinson.jpg

PARKINSON

artrose.jpg

INCONTINENTIE

ARTROSE / ARTRITIS

OBESITAS

tremor beven.jpg

TREMOR / BEVEN

incontinentie.jpg
spierpijn.jpg

SPIERPIJN

slechtzienden.jpg

XXL

EVENWICHTSPROBLEEM

REUMA

DOORLIGWONDEN

obesitas.jpg
verlamming.jpg
fijne motoriek.jpg
XXL.jpg
evenwichtsproblemen.jpg
reuma.jpg
doorligwonden.jpg
eenzaamheid.jpg
astma 1.jpg
ventje thuiszorg.JPG

EENZAAMHEID

ASTMA

ANDERE

XXL

SLECHTZIENDEN

VERLAMMING

slikstoornis 1.jpg

SLIKSTOORNIS

FIJNE MOTORIEK

AANPASSINGEN AAN DE WERKPLAATS VOOR MENSEN MET MS

MS nl.PNG

Wat is MS?

MS (Multiple Sclerosis) is een ongeneeslijke ziekte aan het centraal zenuwstelsel. Ontstekingen in de hersenen en het ruggenmerg zorgen ervoor dat de signalen vanuit de hersenen niet meer goed worden doorgegeven. Ernstige ontstekingen kunnen permanente schade aanrichten. Enkele symptomen zijn: vermoeidheid, evenwichtsstoornis, gevoelloosheid in ledematen, spierpijn, spasticiteit…

WELKE AANPASSINGEN KAN JE DOEN AAN JE WERKPLAATS?

SOFTWARE KAN HELPEN.

MS kan ervoor zorgen dat er pijn ontstaat bij langdurig typen of het gebruiken van de muis. Langdurig naar het scherm kijken kan voor MS patiënten ook voor klachten zorgen. Apple en Microsoft bieden features aan zoals spraaktechnologie die tekst dicteert. Dragon Naturally-Speaking is een softwarepakket dat die spraaktechnologie bezit, maar ook aanpassingen doet aan het toetsenbord en muis. Dit kan symptomen niet voorkomen, maar wel verlichten.

FLEXIBELE WERKTIJDEN.

Vroege of minder uren kan voorkomen dat mensen met MS in contact komen met overdaad aan lawaai, zonlicht of warmte. Deze factoren kunnen de symptomen frequenter maken.

OMGAAN MET VERMOEIDHEID.

Werknemers met MS hebben sneller nood aan pauzes. Thuiswerken kan een oplossing zijn. De werknemer heeft dan meer vrijheid bij het bepalen van zijn pauzes en werkplaats. Apps kunnen helpen door een reminder te sturen wanneer de werknemer moet bewegen om stijfheid te voorkomen.

ERGONOMISCHE AANPASSINGEN.

Aanpassingen aan het toetsenbord kunnen helpen tegen ongecontroleerde bewegingen. De instellingen van het toetsenbord werken met “FilterKeys”. Dan negeert het toetsenbord het als de werknemer per ongeluk toetsen induwt of langdurig een bepaalde toets induwt. Er bestaan ook toetsenborden met grotere toetsen. Bij de instellingen van de muis kan de werknemer met MS de gevoeligheid verlagen. Een te hoge gevoeligheid kan frustrerend zijn als spasmen opkomen.

DE BUREAUSTOEL.

Een ergonomische bureaustoel om te werken is aangeraden voor mensen met MS. Een ergonomische stoel biedt rugsteun en een comfortabele houding. 

Bekijk hier ons assortiment ergonomische bureaustoelen.

4 HULPMIDDELEN VOOR MENSEN MET EEN AMPUTATIE

transferplank amputees.png

Mensen met amputaties hebben vaak moeite met transfers. Transfers zijn verplaatsingen van de ene plaats naar de andere zoals bijvoorbeeld van rolstoel naar bed. Hier zijn vier hulpmiddelen die handig kunnen zijn voor mensen met een amputatie.

DE TRANSFERPLANK

Een transferplank dient voor verschillende situaties. Het wordt niet alleen gebruikt om van rolstoel naar bed te gaan, maar ook om van zich van de rolstoel naar een stoel of naar de auto te verplaatsen. Dankzij de transferplank kan het individu zich zelfstandiger en veiliger verplaatsen in huis.

 DE OPTREKBEUGEL

De optrekbeugel helpt de persoon om zich zelfstandig rechtop te zetten in bed. Dit kan ook gebruikt worden voor mensen met verminderde kracht in de armen. Het vereist minder kracht om je op te richten met de beugel dan dat je jezelf moet opduwen met je armen op bed. Het wordt achter het bed gezet en kan ook uit elkaar gehaald worden om mee te nemen.

DE BEDLEUNING

De transferplank zorgt ervoor dat valpartijen vermeden worden. De bedleuning is ook een hulpmiddel dat de stabiliteit van de patiënt verhoogt. Zo kan de patiënt zelfstandig in of uit bed.

DE BEDLADDER

Dankzij de bedladder kan de patiënt zich makkelijk verplaatsen in bed. Dit toestel assisteert bij het rechtkomen en wordt achteraan het bed vastgemaakt.